top of page

Nieuw bij Hoomrun! Waarom is kickboksen een goede sport voor kinderen?


Nieuw bij Hoomrun vanaf woensdag 4 oktober 2023.


Kickboksen kan verschillende voordelen bieden voor kinderen, zowel fysiek als mentaal, mits het op een veilige en verantwoorde manier wordt beoefend. Hier zijn enkele redenen waarom kickboksen goed kan zijn voor kinderen:


1. Fysieke fitheid: Kickboksen is een intensieve sport die cardiovasculaire conditie, kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit kan verbeteren. Het kan kinderen helpen om in goede fysieke vorm te blijven en gezonde gewoonten aan te leren.


2. Zelfvertrouwen: Het leren van technieken en het verbeteren van vaardigheden in kickboksen kan het zelfvertrouwen van kinderen vergroten. Ze zullen merken dat ze in staat zijn om uitdagingen te overwinnen en successen te behalen, wat hun zelfbeeld kan versterken.


3. Discipline en zelfbeheersing: Kickboksen vereist discipline en zelfbeheersing. Kinderen leren respect te hebben voor hun trainers en medesporters, evenals voor zichzelf. Ze moeten ook leren om hun emoties onder controle te houden en zich te concentreren tijdens trainingen en wedstrijden.


4. Zelfverdediging: Kickboksen leert kinderen basistechnieken voor zelfverdediging. Hoewel het belangrijk is om te benadrukken dat vechtsporten niet bedoeld zijn om agressie te bevorderen, kunnen de verworven vaardigheden kinderen helpen zichzelf te beschermen als dat nodig is.


5. Stressvermindering: Kickboksen kan een uitlaatklep bieden voor stress en frustratie. Door fysieke activiteit kunnen kinderen spanningen loslaten en zich mentaal verfrist voelen.


6. Sociale interactie: Kickboksen kan kinderen de kans geven om nieuwe vrienden te maken en deel uit te maken van een gemeenschap van sporters. Dit kan sociale vaardigheden bevorderen en een gevoel van verbondenheid creëren.


7. Zelfrespect en respect voor anderen: Kickboksen leert kinderen niet alleen om respect te hebben voor zichzelf, maar ook voor anderen. Ze leren dat competitie en confrontatie met respect en eerlijkheid moeten worden benaderd.


Het is echter belangrijk op te merken dat kickboksen voor kinderen alleen veilig en effectief is onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs die de nadruk leggen op techniek, veiligheid en respect. Ook moeten kinderen altijd beschermende uitrusting dragen, zoals hoofdbeschermers, bokshandschoenen en scheenbeschermers, om letsel te voorkomen. Ouders moeten ook rekening houden met het temperament en de persoonlijkheid van hun kinderen en ervoor zorgen dat kickboksen past bij hun individuele behoeften en interesses.


Bij Hoomrun kan je Kickbokslessen volgen op de woensdagen van 19:00 tot 20:00 ( 8 t/m 11 jaar ) en van 20:00 tot 21:00 (12 t/m 16 jaar). De tarieven beginnen vanaf 20 euro voor 4 keer trainen per maand, Meld je via de website aan voor een proefles: Meld je hier aan


112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page