top of page

Get Off the Couch and Move It, Move It!Als je je ooit hebt afgevraagd waarom je meer zou moeten bewegen, dan is dit artikel voor jou! Of het nu voor de gezondheidsvoordelen is, om stress te bestrijden of gewoon omdat het leuk is, er zijn veel redenen waarom we ons af en toe in het zweet moeten werken. Lees verder en ontdek waarom meer bewegen een van de beste beslissingen kan zijn die je dit jaar neemt.


Voor je gezondheid

Laten we beginnen met het voor de hand liggende: lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid. Regelmatige lichaamsbeweging kan uw risico op chronische ziekten zoals diabetes, hartziekten en beroertes verminderen. Het kan ook uw algehele lichamelijke conditie verbeteren door uw kracht en uithoudingsvermogen te vergroten. Bovendien kan regelmatige lichaamsbeweging uw gewicht onder controle houden en de natuurlijke afweer van uw lichaam tegen ziekten en aandoeningen versterken.


Stress bestrijden

Lichaamsbeweging kan meer doen dan u alleen gezond houden; het kan ook helpen stress te verlichten door endorfine vrij te maken - de hormonen die ervoor zorgen dat we ons rustig en tegelijkertijd energiek voelen. Lichaamsbeweging kan ook helpen onze geest vrij te maken van alle zorgen van het dagelijks leven, zodat we ons beter kunnen ontspannen en concentreren op wat belangrijk is.


Het is leuk

Het hoeft niet alleen te gaan over jezelf tot het uiterste drijven; lichaamsbeweging kan ook leuk zijn! Of het nu gaat dansen met vrienden of een bootcamp les in een plaatselijk park, lichaamsbeweging hoeft niet te voelen als een karwei; het kan juist iets zijn dat vreugde brengt in ons leven. Bij Hoomrun Dance & Sports is dat mogelijk, en met alle nieuwe fitness-apps die er tegenwoordig zijn (zoals Peloton of Steezy!), is sporten nog nooit zo gemakkelijk geweest - waar ter wereld je ook bent!


Conclusie:

Hier komt het op neer: Dansen, Sporten gaat niet alleen over gezond blijven; het gaat ook over plezier hebben! Dus kom van die bank af en beweeg, beweeg! Wie weet? Misschien geniet u binnenkort wel van ouderwetse lichaamsbeweging. Dus wacht niet langer - ga je nu in het zweet werken! Je zult jezelf later dankbaar zijn.


Naast de kinderen en jeugd die bij ons dansen is Forever young ook een van onze seniore dans groepen tussen de 55 en 82 jarige leeftijd, waar wij erg trots op zijn om die een plek te geven waar ze kunnen dansen, sporten en even wat kunnen drinken samen.
43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page